top of page
DSCF1397.jpg

OVER MIJ

Vrij zijn

Ik heb al vanaf kindszijn de sterke behoefte gehad om innerlijk vrij te zijn. Vrij van oordelen, vrij van angsten, vrij in het maken van keuzes.

Het klinkt allemaal makkelijk maar het is toch een grote uitdaging om je echt vrij te voelen hier op aarde. Ik heb ondervonden dat je ergens moet beginnen dus ik begon met de eerste stap en stilletjes aan viel de ene oude huid na de andere van me af en kwam ik dichter bij mijn kern. 
Ik weet dat de krachtigste versie van mezelf altijd hier en nu aanwezig is. In al haar kwetsbaarheid, in al haar menselijkheid.Rijk Lijf


Naast het begeleiden van mensen met hun reis naar binnen, ben ik ook actrice. Mede door het spelen is RIJK LIJF ontstaan. De verbinding die ik leg met personages en dus eigenlijk met alle aspecten in mezelf geeft me een schat aan informatie over hoe emoties werken en hoe ze zich opslaan in je lichaam. Elk drama heeft eigenlijk dezelfde basis namelijk angst en ik merk dat personages vaak reageren vanuit angst om te voelen wat er door hen heen beweegt.

Jarenlang duwde ik al mijn emoties, angsten en gevoelens weg. Ik was zo hard voor mezelf en leefde een heel impulsief leven totaal afgesloten van mijn lichaam. Ik deed alles in de 5de versnelling. Mijn vuur keerde zich tegen me en alles spoot uiteindelijk omhoog als een krachtige vulkaan. Mijn weg naar zelfliefde was begonnen. Ik had het gevoel dat ik niet meer terug kon naar mijn 'oude' leven dus ik bouwde alles weer op vanaf nul. Het was een crisis maar achteraf bekeken de mooiste crisis ooit.
Een crisis als kans.
Ik herontdekte niet alleen mijn lijf maar ook mijn ziel.


Ik volgde de shiatsu-massage opleiding bij Qing-Bai in Amsterdam. Daar leerde ik meer over Chinese geneeskunde, de meridianen die door ons lichaam lopen, Yin en Yang, voeding en nog veel meer. Ook volgde ik de opleiding tot Ademcoach bij Fenneke Dam en Freek Dam. Ik verdiepte me en blijf me verdiepen met cursussen en workshops over: voeding, transformatieve coaching, energetische healing, kruidenleer, aware-parentship, Chacra-healing,...

bottom of page